Fetaostfylld nötbit

Fetaostfylld nötbit
För 25 personer

Ingredienser

  • 25 st Scan nötbit
  • 400 g fetaost
  • 0.5 dl olivolja

TOMAT OCH OLIVPASTA

  • 2.5 kg tagliatelle
  • 2 dl soltorkade tomater i olja hackade
  • 2.5 dl gröna oliver grovt hackade

KALL ÖRTSÅS

  • 2.5 liter lätt crème fraiche
  • 150 g färska örter hackade
  • 100 g vitlök hackad
  • 0.5 dl honung

Gör så här

Smula fetaosten fint och fördela den på nötbitarna och peppra. Rulla ihop dem och lägg i bleck. Ringla över olivolja och strö på salt. Stek i ugn i 175°C i ca 15 minuter. Koka pastan enligt förpackningens instruktioner. Häll av vattnet och vänd ner tomater och oliver. Smaksätt med salt och peppar. Rör ihop crème fraiche, örter, vitlök och honung. Smaksätt med salt. Servera de nystekta fetaostfyllda nötbitarna med tomat- och olivpasta och den kalla såsen.