Pulled pork gryta
Ingredienser
- 1,7 kg Fläskbog, tärnad
- 100 g Vitlök, hackad
- 200 g Lök, hackad
- 200 g Soja mushroom glutenfri
- 100 g Umamibuljong
- 400 g Paprika, fryst, strimlad
- 400 g Majs
- 200 g Krossad tomat
- 80 g Ingefära, färsk
- 400 g BBQ-sås
- 1,5 liter Vatten
- 2 dl Risvinäger
- Maizena efter önskad konsistens
Gör så här
Fräs köttet antingen i ugn, på stekbord elleri kokgryta.
Lägg i kokgryta och fräs på lök och vitlök.
Tillsätt ingefära, krossad tomat, buljong,
risvinäger, BBQ-sås, soja och vatten.
Låt koka på låg värme i ca 1,5 - 2 timmar tills köttet har en mjuk och mör konsistens.
Red av med maizena och smaka av med mer salt och eventuellt mer krydda.
Tillsätt paprika och majs ca 15 minuter innan servering.
Servera gärna med ris, picklad rödlök och en god kall sås.
Smaklig måltid!
Kockens tips: Tillsätt de grönsaker ni vet att era elever gillar. Och så klart går det lika bra att använda nötbog eller vegetariska grytbitar. Håll nere på vattnet för att få en tjockare konsistens.
Det går bra att byta umamibuljong till köttbuljong.