Plommonkarré med äppel- och rosmarinsås och grönsaksris
Ingredienser
- 7 kg Scan Sous vide Karré med plommonsmak
 
Äppel- och rosmarinsås
- 750 g Äpple, tärnat
 - 500 g Gul lök, hackad
 - 2,5 liter hönsbuljong
 - 3 dl Konc, äppeljuice
 - 1 liter Crème fraiche
 - ca 100 g Rosmarin, färsk
 
Grönsaksris
- 4 liter Ris
 - 8 liter Grönsaksbuljong
 - 500 g Purjolök, skivad
 - 1 kg Zuccini, tärnad
 - 500 g Grön paprika, tärnad
 
Gör så här
1. Koka riset i grönsaksbuljongen.2. Fräs äpple och lök i smör i en gryta. Tillsätt hönsbuljong, äppeljuice och skyn från köttet. Låt koka ihop något. Rör i créme fraiche och koka upp. Red ev av med maizena. Smaksätt med salt, peppar och finhackad rosmarin.
3. Fräs grönsakerna i lite olja och vänd ner i riset. Smaka av med salt och peppar.
4. Lägg köttet lite omlott på bleck och värm i kombiugn på 80°C med ångpuffar till temperaturen är 70°C mellan skivorna.
5. Servera plommonkarrén med riset, såsen och gärna en sallad.