Spicy guacamoleburgare med pico de gallo och sötpotatisfries

Spicy guacamoleburgare med pico de gallo och sötpotatisfries

Spicy guacamoleburgare med pico de gallo och sötpotatisfries
För 10 personer

Superfräscha burgare som för tankarna till varmare breddgrader - när förstekta burgare används finns mer till för tillbehören!

Ingredienser

  • 10 st förstekta hamburgare
  • Nymald svartpeppar
  • 10 skivor mozzarella
  • GUACAMOLE
  • 5 mogna avokados
  • 2 lime - juice
  • 1 lime - zest
  • 2 vitlöksklyftor - rivna
  • 4 dl cremefraiche
  • 1 tsk salt
  • Cayennepeppar efter önskad styrka
  • PICO DE GALLO
  • 4 tomater - fint tärnade
  • 1 rödlök - finhackad
  • 1 citron - juicen
  • 1 knippe koriander
  • chili
  • salt
  • TILL SERVERING
  • 10 st hamburgerbröd
  • 10 portioner sötpotatispommes

Gör så här

Mosa avokadon med limejuice och tillsätt zest, cremefraiche och vitlök - smaka av med salt och cayenne.
Blanda tomat och lök - smaksätt med citron, koriander, chili och salt.
Stek burgarna på hög värme så de får en fin yta - peppra lite extra. Lägg på en skiva mozzarella som får smälta ner över köttets ena sida.
Montera burgarna i brödet med krispig sallad, Pico de gallo och guacamole. Servera med härliga sötpotatispommes och gärna lite extra gucca att doppa i.