Saftig kimchiburgare med parmesandressing, rostad lök och picklad sallad

Saftig kimchiburgare med parmesandressing, rostad lök och picklad sallad

Saftig kimchiburgare med parmesandressing, rostad lök och picklad sallad
För 10 personer

En underbar smakbomb med asiatiska influenser - sesamfröna ger en härlig yta och dessutom en väldigt snygg burgare!

Ingredienser

  • 1,5 kg högrevsfärs
  • 3-4 dl svarta och vita sesamfrön
  • 2 tsk milda chiliflakes
  • Salt
  • DRESSING
  • 4 dl majonnäs
  • 2 dl finriven parmesan
  • 1 msk goschujang (fermenterad chilipasta)
  • SALLAD
  • 200 g finstrimlad kål
  • 100 g finstrimlad morot
  • 1 knippe salladslök - skivad
  • 1 mild chilifrukt - tunt skivad
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 2 dl vatten
  • TILL SERVERING
  • 200 g kimchi
  • 3 dl rostad lök
  • Salladsblad, örter
  • Hamburgerbröd

Gör så här

Forma burgare av högrevsfärsen och doppa varje sida lätt i en blandning av sesamfrön, chili och salt.
Stek eller grilla burgarna på medelhög värme precis innan servering - de får gärna ha en rosa kärna kvar.
Blanda ihop dressingen. Pickla en blandning av kål, morot, chili och salladslök i 1-2-3-lagen.
Montera burgare med salladsblad och picklad sallad i botten- burgare, kimchi, dressing och lite rostad lök - njut!