Porchetta bun med chili cheese dressing
Ingredienser
- 1,2 kg orimmad Scans rapsgris fläsksida utan svål
- 25 g Colemans senapspulver
- 25 g rökt paprikapulver (söt)
- 15 g malda rostade fänkålsfrön
- 50 g salt
- 20 g socker
- 2 liter öl
- 1 stjälkselleri
- 1 st vitlök
- 1 kruka timjan
- 1 kruka rosmarin
Dressing
- 75 g ost (Almenäs tegel)
- 25 g grädde
- 1/3 flaska grön Tabasco
- 50 g crème fraîche
- 125 g neutral olja
- 15 g äggula
- 13 g jalapeño (extra)
- 75 g picklad jalapeño (köp färdig)
- 75 g hackad silverlök
- Svartpeppar, efter smak
Topping
- 75 g solroskärnor
- 75 g linfrön
- 40 g friterad svål (puffad/friterad fläsksvål)
- Vitlöksolja, efter smak
- Salt, efter smak
Servering (per portion)
- Korvbrödsbagarns potato burger buns
- 50 g dressing
- 20 g sallad (t.ex. romansallad eller crisp)
- 10 g persilja
- 100 g kött/fläsk (stekta skivor eller grillat)
- 10 g furikake
- Picklad lök/jalapeño efter smak
Gör så här
Skär ett snitt i mitten av fläsksidan utan att skära igenom från vardera håll (det ska vara en flik i mitten kvar, dela inte). Fördela ut kryddor, salt och socker på fläsket. Rulla ihop fläsket och bind det tajt med steksnöre. Lägg ner fläsket i en lebang och tillsätt öl, selleri, vitlök, timjan och rosmarin. Toppa upp lebangen med vatten så att hela fläsksidan täcks av vätska. Täck lebangen med folie och baka i 120 grader i ugnen till 90 grader i innertemperatur. När fläsket är klart, låt det kylas ner i vätskan i ca 12 timmar i kylen.Valfritt: Ta ur fläskrullen och grilla den snabbt på hög värme runt om. Skiva fläsket tunt på skärmaskin eller för hand.
Dressing:
Riv osten. Koka upp crèmefraiche och grädde och häll över den rivna osten. Mixa detta med äggula, tabasco, jalapeñon till en slät bas. Mixa sedan ner oljan i en jämn stråle tills det blir en majonnäsliknande konsistens. Låt svalna. Blanda sedan ner picklad jalapeño och finhackad silver lök. Smaka av med salt och peppar.
Furikake:
Rosta solrosfrön och linfrön lätt i en torr panna tills de doftar nötigt. Hacka den friterade svålen grovt. Blanda frön, svål, vitlöksolja och lite salt.
Servering:
Stek Korvbrödsbagarns potato burger buns snabbt i en stekpanna eller i ugnen. Lägg på ett lager dressing, sallad, persilja, frö mix, kött. Toppa med lite dressing innan du lägger på locket.