Piggham Tonnato
Ingredienser
KOTLETT
- 300 g Scan Piggham Kotlett
- 1 tsk salt
- 1 tsk nymald svartpeppar
- 1 msk rapsolja
SÅS
- Tonfisk i olja (150 g)
- 2 msk kapris
- 1 äggula
- 1 msk citronjuice
- 2 dl neutral olja
- 0,5 dl olivolja
- 1 msk dijonsenap
Gör så här
Putsa kotletten fri från senor och fettkappa. Salta och peppra köttet. Stek på medelhög värme tills gyllene yta runt om hela kotletten.Baka på 120 grader tills innertemperaturen når 59 grader. Låt kotletten bli riktigt kall, gärna över natten i kylen. Skiva kotletten ca 3 mm tunn på skärmaskin.
Häll av oljan från tonfisken, lägg ner den i en mixerkanna. Mixa tonfisk, kapris, citronjuice och dijon, så det går ihop, det behöver inte vara helt slätt. Gå in med äggula och mata i neutral olja som en majonnäs. Avsluta med att smaka upp med salt, peppar och olivolja.
FRITERAD KAPRIS
Häng av kaprisen ordentligt så att det mesta av vätskan försvinner. Fritera på 160 grader tills det slutar bubbla i fritösen, då är all vätska borta.
SERVERING
Ta den skivade kotletten, lägg lite omlott och levande. Salta och peppra gärna köttet lite extra. Rippla över majonnäsen, toppa med friterad kapris och kaprisbär.