Falukorvskebab med kryddig rostad potatis
Ingredienser
- Strimlad Falukorv, 1500 g
- Kebabkrydda, 40 g
- Olja att steka/rosta i
Grillad paprikasås smaksatt med harissa
- Grillad paprika på burk, 400 g nettovikt
- Olivolja, 50 g
- Harissa, 50 g
- Balsamvinäger, 30 g
- Honung, 20 g
- Salt, 6 g
- Ev. grillad olja
Klassisk vit kebabsås
- Creme fraiche, 400 g
- Majonnäs, 200 g
- Apelsindryck, fanta/multivitamindryck 100 g
- Riven vitlök, 5 g
- Sumak, 5 g
- Salt och peppar
Kålsallad
- Spetskål/vitkål strimlad, 500 g
- Rivet/skivat äpple, 200 g
- Vinäger, 30 g
- Olja, 50 g
- Salt, peppar och sumak
Rostad potatis
- Kulpotatis, 2000 g
- Paprikapulver
- Lökpulver
- Vitlökspulver
- Salt, Peppar
- Olja, Zaatar
Chimichurri
- Kruspersilja hackad, 100 g
- Olivolja, 150 g
- Vinäger, 50 g
- Schalottenlök finhackad, 40 g
- Vitlök riven, 10 g
- Timjan torkad, 5 g
- Sambal badjak, 20 g
Gör så här
Blanda den strimlade falukorven med kebabkrydda och olja. Stek på stekbord eller rosta på bleck på 200 grader ca 15 minuter eller tills fin färg. Om ni inte får tag på färdigstrimlad falukorv så går det jättebra att skiva den i skärmaskin på 3 mm.Blanda potatisen med olja och kryddor, rosta på 220 grader tills fin färg. Blanda den rostade potatisen med chimichurrin precis innan servering.
Blanda alla ingredienser i chimichurrin och smaka av. Servera med grillade nanta/tortilla bröd.