Koreansk fläskgryta

Koreansk fläskgryta

Koreansk fläskgryta
För 10 personer

Ingredienser

  • 8,5 kg Scan fläskbog, tärnad
  • 1,2 L soja, mushroom, glutenfri
  • 800 g umamibuljong
  • 2 kg paprika, fryst, strimlad
  • 2 kg blomkål
  • 200 g apelsinkoncentrat
  • 400 g ingefära, färsk
  • 2 L BBQ-sås
  • 7,5 liter vatten
  • 400 g risvinäger
  • 160 g sambal oelek, alt efter smak
  • 125 g koriander, mald
  • 125 g vitlök (eller efter smak)
  • salt
  • Maizena efter önskad konsistens

Gör så här

Fräs köttet antingen i ugn, på stekbord eller i kokgryta. Lägg i kokgryta, tillsätt vitlök, koriander, sambal oelek och ingefära. Fräs ett par minuter. Tillsätt alla övriga ingredienser förutom paprika och blomkål.
Låt koka på låg värme i 1,5-2 timmar tills köttet har en mjuk och mör konsistens.
Red av med maizena och smaka av med mer salt och eventuell mer krydda.
Tillsätt paprika och blomkål cirka 15 min innan servering. Servera gärna med ris, picklad rödlök och en sriracha-majonäs.

Tips!
Det går bra att byta ut umamibuljong till köttbuljong.