Entrecôte med ugnsbakad rödlök samt färskost smaksatt med citron, vitlök och persilja

Entrecôte med ugnsbakad rödlök samt färskost smaksatt med citron, vitlök och persilja
För 10 personer

Ingredienser

  • 10 skivor Scan entrecôte
  • 10 rödlökar
  • 1 dl olivolja
  • 250 g philadelphia ost
  • 2 vitlöksklyftor rivna
  • 0.5 dl persilja hackad
  • Rivet skal från 1 citron

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C. Skär ett kryss i varje rödlök och lägg dem på ett bleck. Ringla över olivolja och salta och peppra. Baka löken i ca 30 minuter eller tills helt mjuk. Blanda färskosten med citronskalet, vitlöken och den hackade persiljan. Smaka av med salt och peppar. Tag fram entrecôten i god tid innan stekningen så att den inte är kylskåpskall. Bryn den ordentligt på båda sidorna. Lägg upp på ett bleck och stek färdigt i ugnen. Servera entrecôten med haricots verts, rödvinssås och den ugnsbakade löken. Toppa med färskosten.