Entrecôte med ugnsbakad rödlök samt färskost smaksatt med citron, vitlök och persilja - Scan Sverige Foodservice

Entrecôte med ugnsbakad rödlök samt färskost smaksatt med citron, vitlök och persilja

Entrecôte med ugnsbakad rödlök samt färskost smaksatt med citron, vitlök och persilja
För 10 personer

Ingredienser

  • 10 skivor Scan entrecôte
  • 10 rödlökar
  • 1 dl olivolja
  • 250 g philadelphia ost
  • 2 vitlöksklyftor rivna
  • 0.5 dl persilja hackad
  • Rivet skal från 1 citron

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C. Skär ett kryss i varje rödlök och lägg dem på ett bleck. Ringla över olivolja och salta och peppra. Baka löken i ca 30 minuter eller tills helt mjuk. Blanda färskosten med citronskalet, vitlöken och den hackade persiljan. Smaka av med salt och peppar. Tag fram entrecôten i god tid innan stekningen så att den inte är kylskåpskall. Bryn den ordentligt på båda sidorna. Lägg upp på ett bleck och stek färdigt i ugnen. Servera entrecôten med haricots verts, rödvinssås och den ugnsbakade löken. Toppa med färskosten.