Stekt falukorv med potatismos, smaksatt med brynt smör, kapris och pepparrot

Stekt falukorv med potatismos, smaksatt med brynt smör, kapris och pepparrot

Stekt falukorv med potatismos, smaksatt med brynt smör, kapris och pepparrot
För 10 personer

Ingredienser

  • 1.5 kg Scan falukorv

POTATISMOS

  • 1.5 kg skalad potatis
  • 5 dl mjölk
  • 100 g smör
  • 2 dl kapris med spad
  • 1 dl riven pepparrot

GARNERING

  • riven pepparrot
  • bladpersilja

Gör så här

Koka potatisen mjuk i en kastrull. Häll av kokvattnet och vispa samman potatisen med mjölk. Bryn smöret hårt och vispa ner det i moset. Vänd ner kapris och pepparrot. Smaksätt med salt och peppar. Skär falukorven i skivor. Stek dem på stekbordet eller i ugnen i 175°C 10 min. Servera falukorven med potatismos. Garnera med kapris, pepparrot och bladpersilja.