Kassler med honungs- och kryddpepparglaserade rotfrukter

Kassler med honungs- och kryddpepparglaserade rotfrukter
För 10 personer

Ingredienser

  • 1.5 kg Scan kassler

GLASERADE ROTFRUKTER

  • 500 g rotselleri klyftad
  • 1 kg potatis klyftad
  • 300 g röda äpplen klyftade
  • 1 dl honung
  • ½ dl vinäger
  • 2 gula lökar finhackade
  • 2 dl bladpersilja hackad

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C. Vänd selleri- och potatisklyftorna i olja på ett bleck. Salta, peppra och stek i ugn i 15 minuter. Tillsätt äppelklyftorna och stek i ytterligare 10 minuter. Smält honung och vinäger i en kastrull. Smaksätt med salt och peppar. Blanda honungslagen med de varma potatisklyftorna samt lök och persilja. Skär kasslern i skivor. Stek dem hastigt på stekbord. Servera kasslern med glaserade rotfrukter.