Schweizerbiff med lök och citronpotatis

Schweizerbiff med lök och citronpotatis
För 10 personer

Ingredienser

  • 1.2 kg Scan Schweizerbiff
  • 1 dl strösocker
  • 600 g rödlök strimlad
  • 3 dl vatten
  • 0.5 dl koncentrerad kalvfond
  • 1 dl balsamvinäger
  • maizena till redning

CITRONPOTATIS

  • 1.7 kg potatis skalad och i bitar
  • 1 dl olivolja
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 msk hackade färska örter

Gör så här

Sätt ugnen på 150°C. Karamellisera sockret i en gryta. Tillsätt lök, vatten, fond och vinäger. Låt koka tills löken är mjuk. Red av med maizena till önskad konsistens och smaksätt med salt och peppar. Värm biffarna i ugnen ca 15 minuter. Öka ugnstemperaturen till 225°C. Lägg potatisen på bleck och ringla över olivolja. Rosta i ugnen i ca 20 minuter. Vänd ner citronskal och örter strax innan potatisen ska serveras. Servera biffarna med lök och potatis.