Korvgryta med rotsaker, kål och äppelsallad

Korvgryta med rotsaker, kål och äppelsallad
För 10 personer

Ingredienser

  • 1 kg Scan falukorv strimlad
  • 1.5 liter vatten
  • 4 buljongtärningar
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 10 st svartpepparkorn
  • 1 kg rotfrukter i grova bitar
  • 600 g potatis i grova bitar
  • 100 g gul lök skivad
  • 100 g purjolök i grova bitar

ÄPPELSALLAD

  • 350 g syrliga äpplen skivade
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • 2 msk grovhackad bladpersilja

Gör så här

Koka upp buljong och kryddor i en kastrull. Lägg i rotfrukter och potatis och låt koka tills de är mjuka. Tillsätt korv och lök i slutet av koktiden och vänd ner purjolök och vitkål strax innan grytan ska serveras. Smaksätt med salt och peppar. Blanda ingredienserna till äppelsalladen i en skål. Servera korvgrytan med äppelsallad.