Varm rostbiff med chilirostade rotsaker och pepparrotsdressing
Ingredienser
- 1,5 kg rostbiff sousvide i hel bit
- 2 dl rökig BBQ-sås
- 1 msk pepparmix
- ROTSAKER
- 1 kg småpotatis - tvättad
- 0,5 kg små morötter - tvättade och kluvna
- 250 g blandade betor - tvättade och delade
- 250 g lök - gul och röd - skalad och klyftad
- 4 vitlöksklyftor - rivna
- 1-2 tsk milda chiliflakes
- 0,5 dl olivolja
- 1 msk sambal oelek
- salt
- DRESSING
- 4 dl majonnäs
- 3 dl cremefraiche
- 1,5 dl riven färsk pepparrot
- Salt och peppar
- TILL SERVERING
- Grönsallad
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader. Pensla rostbiffen med BBQ sås och strö över rikligt med pepparmix. Låt köttet få lite yta och komma upp i temperatur, ca 30 min.Ta ut och låt vila en stund innan det trancheras.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut rotsakerna på en plåt och mixa runt med vitlök, chili, olja, sambal och salt så de täcks ordentligt.
Rosta rotsakerna till de är helt mjuka och har fått fin färg.
Vänd ihop majonnäs, cremefraiche och pepparrot, smaka av med salt och svartpeppar.
Servera köttet med rotsaker och dressing.