Rostbiffsallad med päron, jordärtskocka och valnötter
Ingredienser
- 800 g stekt skivad rostbiff
- 1 kg jordärtskockor - tvättade
- 2 stora fasta päron - tunt skivade
- 2 msk citronjuice
- 400 g blandade salladsblad i säsong
- 0,5 surdegslimpa - riven i små bitar
- 2 rivna vitlöksklyftor
- Salt, peppar och olja
- DRESSING
- 5 dl gräddfil
- 1 msk citronzest
- 1 citron - juice
- 1 knippe basilika - finhackad
- Salt och svartpeppar
- TOPPING
- Krasse
- 3 dl valnötter (alt rostade pumpafrön)
Gör så här
Sätt ugnen på 210 grader.Klyv jordärtskockorna och blanda med olja samt salt och peppar på en plåt, rosta tills de är helt gyllne.
Skiva päronen tunt på mandolin och dressa med lite citron för att bibehålla färgen.
Riv små bitar av brödet, lägg ut på en plåt och blanda runt med olja, salt och riven vitlök. Sätt in ugnen efter jordärtskockorna och låt få fin färg.
Blanda dressingen och smaka av med salt och peppar.
Lägg ut salladsblad på ett stort fat. Lägg på jordärtskockor och päronskivor samt rostbiffskivor och krutonger.
Toppa med valnötter krasse och servera dressingen till.