Medelhavsgryta på strimlad nötbog
Ingredienser
- 2 kg Nötbog, strimlad
- 1 dl Gul lök, hackad
- 2 msk Vitlök, hackad
- 1,5 liter Vatten
- 1 dl Köttbuljong, torr
- 2 dl Balsamico
- 1 st Rödlök, strimlad
- 2 dl Gröna oliver
- 2 dl Cocktailtomat, delad på mitten
Gör så här
Fräs kött, lök och vitlök snabbt antingen i ugn, på stekbord eller i kokgryta.Lägg i kokgryta, tillsätt vatten, köttbuljong
och balsamico. Låt koka ca 1,5 timme på låg värme tills köttet har en mör konsistens.
Smaka av med salt och eventuellt mer balsamico för att höja upp syran.
När grytan är klar lägg upp på bleck
eller kantin.
Toppa med skivad rödlök, oliver, salladsost
och cocktailtomat.
Servera gärna med couscous eller bulgur.
Smaklig måltid!
Kockens tips: Lägg inte upp allt direkt utan lägg upp efter hand för att grytan ska se fräschare ut vid servering.