Korvgryta med mango och chili
Ingredienser
- 1,6 kg Falukorv, strimlad
- 200 g Gul lök, hackad
- 200 g Morot & palsternacksmix (fryst)
- 0,6 liter Matlagningsgrädde
- 300 g Chilisås
- 300 g Vatten
- 150 g Rött matlagningsvin
- 100 g Äppelmos
- 100 g Mango chutney
- 15 g Curry
- 15 g Köttbuljong
- 15 g Grönsaksbuljong
- 2 msk Dijonsenap
Gör så här
Fräs korv, lök, curry och morotsmix i en stor gryta i lite matolja.Tillsätt alla övriga ingredienser.
Låt koka ca 30 minuter.
Smaka av med salt och peppar och eventuellt med äppelmos och mango för sötma.
Späd eventuellt med vatten till önskad
konsistens. Servera med ris.
Smaklig måltid!
Kockens tips: Byt gärna ut falukorven mot vår vegetariska måltidskorv för en vegetarisk
servering, kom ihåg att bryna korven ordentligt innan du tillför övriga ingredienser.